Varmt.. kallt.. varmt.. iskallt!

Wahhh, skumma väder..
På morgonen brukar de vara kyligt, men ju närmare 12 desto varmare att det är för varm, vilket vara till lagom på kvällen och kallare återigen närmare 12, eller så skiftar hela dagarna ifrån olidligt varmt till kallt. Kroppen hänger inte riktigt med, märker man på förskylningen som börja komma. Blir att gurgla i kväll. 

Gurgla, medecin och mask är lösningen på japanernas sjukliga tid. Inget ligga hemma i soffan och sova här inte om du fotfarande kan "gå".

Tiden går för fort nu. Hört många få sommarlov i sverige att man fick en liten kall duch av stress.
- Whaaa? Redan? Jag fyller år om 3 månader och skolan slutar om 4, det är inget ju!

Tittar igenom schemana till skolan och försöker läsa igenom ett par pappren. Cirka 2 veckor ledigt i sommar. Det vill jag försöka ta mig hem till.

Jag åker hem i slutet av september ..  men.. planerar att dra sedan till ISI i Gifu. Jag känner mig inte redo i språket för en mangaskola, så måste jag studera mer vill jag se mer av Japan än bara Tokyo. Jag vill se ett mer lantligt liv med för att sedan återvända till Tokyo ( i alla fall som tänkt nu).

Får pappa hela tiden på mig om hur jag ska betala mina studier. Csn.. Jag sätter mig hällre i stora skulder och kanske blir något jag verkligen vill, på detta sett får jag i alla fall större bredd på olika sett att skaffa jobb på än om jag återvänder hem och stannar där. Estetisk utbildning sätter en bara i arbteslös gruppen, tvingar dig praktisera på skit ställen med hemska tider och ovärd lön eller studera till något man verkligen inte vill göra. Nej tack, inte igen.

Dock, i Gifu kommer allt bli lite billigare och det kommer sparas undan pengar att jag kan åka hem under bestämda tillfällen, som julafton.

Vad händer annars om dagarna?
Ja bra fråga.. funderar på det lite varje dag.

Jag hatar verkligen att stiga upp ur sängen och till skolan. Skolan dock älskar jag att vara i. Det är vandringen till skolan. Försöker varje dag hitta nyavägar för att roas lite medan man går, men de är inte så många att välja mellan utan att de tar längre tid. Martin har återvänt hem senn ett tag tillbaka och man har lyckats komma närmare andra att man hamnar i båda mysiga och skumma situationer.

I dag var det att åka till Ikebukuru så slapp att gå till skolan. Skolan hade nämligen "utflyckt" till ett ställe som informerar om hur man ska bete sig i jorbävningar och brand. Väldigt roligt sett att lära sig på.

Hur man ska bete sig i brand;
Vi fick gå in i ett par speciella rum i olika grupper och hitta vägen ut för att fly undan en eld. Det man gjorde syntes på en tvskärm att det känndes lite pinsamt och bara för att det inte var på riktigt ville ingen riktigt ta insiativet. Tror det var mycket för att de utanför kunnde se allt man gjorde. Rummen fylldes med rök och lamporna släcktes, det blev lite lättare att genomgå "testet".

Hur man beter sig i jordbävning;
Wha.. detta var bara irrterande.. man har hört det för mycket nu. Återigen gick man in i ett rum i små grupper. Ett kök. Plötsligt kommer en stark jordbävning och du ska gömma dig under bordet. Trodde de skulle vara roande men ville bara där ifrån. Senn natur katastrofen är inte jordbävningar alls roliga, man spänner mer sinnerna och ser omkring sig att inget trillar medan man väntar ut det när det är en jorbävning på riktigt. Att sitta under bordet och vänta ut en låssas jorbävning känndes som om de drev med än. Ville hällre ställa mig upp och leka "försök hålla balansen i skakningen". Fick dock reda på en sak jag inte tänkt på. Om du lagar mat och de kommer en jorbävning, borde du inte skynda och stänga av elden? Nej se bara så att den inte sprider sig. När jorbävningen är på 6 stängs spisarna av.




Magnus och Mattias


Nej jag har inte klippt håret, bara satt upp det i toffs :P
Jag, Yukiko och Nathalie



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback