Oyasumi

Tidigare till sängen än vanligt. Konstigt. Innan var de verkligen att man önska lite efter lov, men dagarna nu går så fort att helt plötsligt är man hemma igen i sitt rum. Trodde de skulle bli segt med åter upprepande genomgånger, men medan genomgångerna är studerar jag orden jag inte kan. Gäller bara att se till att man även hänger med lite svagt på genomgångerna dock. Helt plötsligt kan ju läraren fråga bågot man kan, men eftersom man inte lyssnat vet man inte vad man ska säga.

Än så länge har de inte hänt. Dock brukar hungern lägga sig i pluggandet, även om man kan det läraren vill höra blir allt ihop blandat.

Även om vi inte startad med kanjin än försöker jag lära mig dem medan jag lär ordet.  Forskade lite om kanjin och hitta hur jag skulle kunna skriva Sara Nilsson i kanji "咲羅二流存".
Kanjin står även för "blossom" "gauze, thin silk".

Ne ser fram imot att äta en frukost så dags att sova ;D cornflakes~ 

Japaniferad pannkaka

Haha ja, fick sådann lust att försöka göra pannkakor.. dock fick jag improvisera mycket. Med en otroligt stor stekpanna och utan mått för deciliter, liter etc.

Dock att veta att 1 dl är cirka 1 glas gjorde att de inte blev något problem. Pannkakorna blev otrolligt fina. Gyllene runda.. och otroligt för stora. Istället för 8st blev de 4 st.

Jag gillar verkligen inte pannkakor, men jag ville så testa på att göra det. Anledningen till att jag inte gillar det är för att jag får en extrem smärta i magen och magen skriker efter kött efter. Så efter 1 kom smärtan, men det gick över otroligt fort så det kommer inte bli så hemskt att äta upp rästen.

I morgon blir det spagetti och köttbullar!
De blir de inte alls kom jag på nu..!
Ska äta ute med Mattias och betala räkningarna som han betalat för min telefon. Darn, jag som var så sugen på spagetti. På fredag blir det ju Lock up igen. Lock up i shinjuku.
 
Så kul att försöka göra eget. Dock även att löskockt ägg, ris och kött var otroligt gott, så vill jag inte tjata ut det. Mycket därför jag inte gillar Ramen så mycket längre. Åt det för ofta. Saknar lite de svenska rätterna med ju så känns skönt att man faktiskt kan göra dem här med. Bara en svag annurlunda smak av mjölk, sirap etc



Serverad med sirap, en klick smör och äppel saft till.
De tunnaste bitarna av pannkakan smaka lite som den japanska creepsen


Inte nu.. nuyy .. orka

Whaa, så segt. Måste städa men vill verkligen inte.. men vad bra man mår när man har städat.

Var planerat att städa i lördags men fastnade för sims 3 hela dagen. Bara spelade, var aå otroligt skönt att komma in i en spel värld ett tag.
 
I fredags var det som sagt bio. 3D på pairates of carrabien. Den var så mycket bättre än 3 och lite bättre än 2. Senn att få se den i 3D gjorde allt så mycket bättre. På ett ställe tappar Jack sin hatt att den kastas mot än. Både Martin och jag hade fått reflexer att försöka undvika hatten.

Även en bit av reklamen var 3D så satt med glasögonen på hela tiden. Jag trodde verkligen inte att filmen bilar skulle vara cool i 3D glasögon. Ok, nya filmen handlar om Tokyo i bilar, undra vad alla egentligen tänkte när de gjorde parodier på gaishor och .. ja rent allmänt allt som finns i japan.



Spelar mest för att kunna få leka lite fotograf.
Senn är de verkligen + i kanten när man kan göra att simen är ond och galen ;D
Han med glasögen gillar ofta att prata med sig själv och ge ondskefulla skratt..
även att sätta "ond" eller "elak" framför saker. "En ond dush"



Ne nu måste man verkligen ta tag i sakerna så man hinner. Tvätta, städa.. urk
vill int!


Torsdag~

Så, skolan går frammåt. Även om man gått igenom de mesta man kan har man samtidigt lärt sig en massa man missat. Har inget minne av att man får reda på så många ord så tidigt. Dock kan jag inte diskutera med en japan än, om det inte gäller klockan eller var något är eller vart jag kommer ifrån.

Går lite funderande på hur man ska göra i höst. Stanna i Tokyo .. åka någon annanstans?
Jag tänker i alla fall åka hem ett kort tag och besöka hemmet på högtider. De var intressanta i japan men man saknade endå lite familjen.

Hämtade i dag mitt paket och blev liteförvånad över vad som fanns i. Jag bad om punchgodis men fick en stor påse med en massa godis i. Åt fort en krita, gaisha och en Cherry likör. Satte sig direkt en mättnads känsla, fast på ett fel sett. Verkligen inte van med de svenska godiset längre.

Efter skolan följde jag med de andra svenskarna i klassen för att träffa på 2 japaner. Åt koreansk mat och hade bara allmänt trevligt tillsamans.

Sitter just nu och tänker på fredagen. Hoppas på att få se Pirates of caribbean 4 3D. Martin lämnar ju snart japan så bestämmde oss för att gå på bio, kunnde inte vara en bättre val av film. Dock är jag rädd att den ska vara en besvikelse. 1 var härlig, 2 var ok, 3 var för rörig.
Nåja, få se om de ens blir bio i morgon, rädd att biljetterna ska vara slut.























:D

Härlig dag efter skolan :D

Hänger verkligen med på lektionerna och klassen är undebar. Även när jag säger fel till läraren vet jag hur jag kan rätta mig, oftast bara nervös att prata så för klassen. Så extremt många ord man inte tänkt på att man fick veta om i början. Känns så bra att starta om. Har dock börjat fundera på hur man löser fortsättningen. Jag vill till sverige och har börjat fundera på att dra någon annanstans i japan. Jag vet att jag läste om något billigare ställe som lärde ut än med "Manga tema". Min japanska är ju inte bra för en manga skolan än och jag vill plugga i Tokyo i en manga skola, så om man nu måste plugga språket kan jag ju passa på att göra det någon annanstans. Nåja, behövs mer fundering..

Bestämmde mig att de var dags att klassen lärde känna varandra lite, så tog med de som var i skolan till en resturang man stecker sitt egna kött. Betala cira 200kr och ät och drick hur mycket du vill för 2 timmar.

Så lätt att prata med alla. Vi är bara 5 tjejer i klassen så har små planerat egna utflyckter ;D
- De 3 korianska tjejerna var dock sjuka när vi gick ut.











Bad Martin följa med eftersom han snart åker tillbaka till sverige.



Efter 2 timmar drogs de med 5 svenskar och 1 spansk till ett ställe
spanjoren visste om och pratade .. eller ja försökte, var extrem hög
ljud volym där inne ;D

Ska vila en stund, har fått paket som ska hämtas på posten så måste
upp lite tidigare en vanligt.


Designe festa vol 33

Så måste ju skriva om de efterlängtade eventet :D

Iki gav mig flera biljetter att bjuda in vänner om jag ville, så försökte få med mig ett par. Men när tiden väl var inne så fick alla olika anledningar till att inte kunna komma. Nåja.. jag ska ju gå med Iki.. så de löser sig..?
Visa sig att Iki redan var på stället och sov i staden för att hon arbetar i eventet.

Låg i sängen tidigt på lördagen helt redo att gå, men var trött och skulle inte ha någon att gå med. Kanske skulle man stanna hemma istället? Jag skulle säkert få problem att hitta det..gå vilse.. 

Om 50 min skulle eventet öppna. Jag borde inte gå.. jag borde inte gå..
- Jag kommer ångra mig om jag inte går.

Tog mina saker tillslut och gick. Resan var enklare en trott och kostade inte alls så mycket som jag förvänta mig.

Ångrar mig inte alls att jag åkte och var där både lördagen och söndagen. Det var tur att jag gick söndagen med, hade missat att de var saker på högsta våningen. Saknar alla människor man pratade med. Så även om man gick ensam så fanns de alltid någon man kunnde prata med, även om japanskan inte är den bästa. Stannade dock inte hela söndagen, var tillslut så trött att jag bestämmde mig för att dra hem. Verkligen något jag vill gå på igen.

Köpte 4 saker jag inte kunnde låta bli eftersom de var special pris.
2 helt undebara bilder med en lite fatasi aktig stads miljö. Inga människor och högre byggnader klädda i växtligheter. påminnde om en stor stad när människor försvunnit ifrån jorden, men bilderna visar endå att de städerna är bebodda.
1 En katalog med en stil jag kännde igen extremt. Samma tema, fantasirik stad men med en massa människor i bilderna. Fast istället för bilar använder sig alla av flygande kvastar. väldigt lekfull tanke om hur världen idag skulle se ut om man hade flygande kvastar.
1 Liten bild. Kostade 7kr och var så fin i stilen så kunnde inte låta bli.

Gämnförde hela tiden eventet med Uppcon. Manga convent i sverige. Uppcon huset är lika stort som första rummet man kom in i designe festa. Känndes så skönt att gå omkring bland alla artister. Finns det någon man vet 100% säkert så är det att de finns inga kalkilerade bilder som man ofta kan se hoss säljare på Uppcon. Det gäller att göra något nytt, annars köper ingen. Därimot har inte de tänket kommit till sverige, det är för mycket "oh!! "manga"!! jag bryr mig inte vad de är eller står för så länge de är "manga" köper/säljer jag!".





Varm dag med riktigt starka havsvindar


 












Bilder var självklart inte de enda som såldes. Var allt ifrån smycken till
kläder, till och med för hundar. Allt var dessutom oftast gjort av den som sålde.




Ovanligt lite folk ute när jag gick till stationen i lördags.
Gatorna brukar stängas av för bilar när de är helg.



Bild målad på en stor vägg under eventet. Är i orginal svartvit.



Glasfisk.



Åter igen en stor bild på vägg målad under eventet. Även den i
orginal svartvit.



Skum men rolig staty utanför byggnaden allt hölls.



Första rummet man kommer in i.



En av bilderna jag fick med i katalogen.
1500yen = mindre än 150kr


Inte någon bild jag köpte men har samma stil.











---

Så var snart lovet slut.
Allvarligt jag trodde jag skulle skriva mer nu under lovet, men bara för att det är just lov har man ju kunnat sitta upp långt in på nätterna på olika stället att när man väll kommer hem är man för trött.

Har det fottats något?
Nej. Vad jag inte har varit på foto humör, tog jag någon bild så snodde jag Martins system kamera och tog bilden. Han har inte fått in bilderna i datorn än så får vänta ett tag till.

Så man har städat rummet, soterat alla filer i datorn.. men att orka ta upp allt som hänt, ne de orkar man inte skummt nog. Av någon anledning har jag fotfarande problem med att arbeta med exempelvis mynt, ska jag betala skakar fingrarna så extremt, de kännd som de är bortdomnade.

Otroligt nog har jag börjat bli mer och intresserad av att laga mat själv, dock känns de jobbigt att laga mat i ett kök de ofta är folk i. Jag vill inte ha publik när jag försöker lära mig laga mat, bara vet att jag kommer misslyckas ett par gånger med maten.

Så har man äntligen postat en massa saker till sverige, tog dock hårt på ekonomin, men har ju mat så får snåla lite tills Csn ger mig pengar.

Gick upp på tacket och stod i bara linne och mjukis. Även att hela huset täcks av en stor skugga känndes de som man stod mitt i solen, förutom den brännande känslan. Så skönt, visste väll att det inte skulle vara en negativ sak. Himmlen var otroligt fin medan solen gick ner. Känndes dock onödigt att försöka fota, skulle bara sett dumt ut på bild.

Letade efter några sladdar till datorn jag inte rört senn i Osaka och hittade plötsligt 2 påsar med socker godis jag hade glömt bort. Lite roligt överaskning.